Egy kis “ fröccsológia”🙂1.rész

Az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátus Soproni legáció ajánlása.

Bár érezhetünk nèmi enyhülést, hamarosan vége a nyári hőségnek!

Ha a nagy melegben könnyű de mégis alkoholos italra vágyunk, remek alternatíva a fröccs!🙂

A 2013 óta már a Magyar Értéktárban is szereplő ital történetével, fajtáival ismerkedhetünk meg könnyed, sorozatunkban.

A fröccs eredete a reformkorig nyúlik vissza, bár egyik előképe, a vízzel higított borecet bizony ókori találmány volt.


A hagyomány szerint Fáy András a “nemzet mindenese”, a reformkor egyik meghatározó alakja szüretre invitálta barátait 1842 őszèn.
A meghívottak között volt Jedlik Ányos, bencés szerzetes és fizikus, a szódavíz hazai gyártásának atyja.

A szokatlanul meleg időben az erős bort az első hazai szódasüveg tartalmával ötvözte a Jedlik és megszületett a “ spriccer”!

Hogy miként lett a németes csengésű spriccerből fröccs?

Hány fajtája/típusa létezik?

Válaszok a következő részben ! 🙂Ok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük